Welkom op mijn site

Op mijn site kun je mijn blogs lezen, recepten vinden, recensies van restaurants lezen en instructiefilmpjes bekijken waarin ik stap voor stap uitleg hoe je leuke, lekkere gerechten kunt maken.

Al ruim 20 jaar kook ik met onwijs veel plezier en probeer ik van alles uit. Waar ik het een hobby noem, hebben mijn vrienden het over een afwijking en hopen ze van harte dat ik er geen professionele mentale hulp bij zoek. Ze schuiven wel aan.

Uitgangspunt voor mij is dat de Knorr-en, Honig-en en vooral de Conimex-en wat mij betreft geen enkel bestaansrecht hebben maar dat je met een beetje lef (meer niet) ik-weet-niet-wat kunt bereiken. Ook voor de "dagelijkse hap" heb je de pakjes-vrienden echt niet nodig en je bent ook niet meer tijd kwijt als je zelf kookt. Oma kon dat ook, die had geen pakjes en wel 12 bloedjes van kinderen en dus ook ècht geen tijd voor uitgebreid hannessen in de keuken. Maar oma kreeg het echt wel voor elkaar dat er blij gekeken werd aan tafel! Menig kleinkind denkt nog terug aan die fantastische -vul maar in- van oma. Pakjes niet nodig!

Mijn site is ingedeeld in seizoenen, omdat ik heilig geloof in koken volgens het ritme van de natuur. Eet wanneer het groeit! Dingen horen in seizoenen. Natuurlijk kun je aardbeien kopen in december; ze zijn steevast niet te betalen en doorgaans niet te hachelen of hálen het in ieder geval echt niet bij de exemplaren die je in een mooie zomer kunt krijgen. Volg je hart en de seizoenen. Maar: ik kom het niet controleren, wees altijd je eigen kompas en mix, match en probeer.

Hoewel ik me laat inspireren door keukens uit de hele wereld, wil ik mij met mijn site vooral richten op de Hollandsche Keuken. Na veel culinaire omzwervingen, ben ik meer en meer aan het ontdekken hoe waanzinnig gevarieerd en spannende de Nederlandse keuken eigenlijk is, als je de doodgekookte fantasieloosheid lekker uitbant. Meer en meer komen ouderwetse, "vergeten" ingrediënten terug uit de vergetelheid en zijn al die fantastische producten weer te vinden in de betere winkels, op markten en gewoon, waar het het verst is: bij de boer zelf en ja, zelfs in de supermarkt. Ik wil dit graag met je delen en ik hoop dat ik je kan inspireren of gewoon nieuwsgierig kan maken.

Veel kookplezier en de groeten van,

Fiona

pc